+421 949 449 169  |  info@nakupujzdravo.sk

MSM sérum

8.49 s DPH

Krátky popis: MSM podporuje tvorbu prirodzeného kolagénu, zvýšenie elasticity a zjemnenie pleti. Pomáha udržiavať pokožku zdravú, chráni ju pred predčasným starnutím a poškodením.

Odporúčané použitie: Na vyčistenú a tonizovanú pleť naneste pár kvapiek pleťového séra a vmasírujte do pokožky – oblasť tváre, krku a dekoltu. Po vstrebaní naneste váš obľúbený pleťový krém. 

Balenie: 30 ml 

Na sklade

 Pri nákupe nad 40 eur je doprava zadarmo
Odosielame ihneď
Pri nákupe akýchkoľvek 4 produktov Vám pribalíme darček zadarmo
 Pri nákupe nad 75 eur dostanete zadarmo Darčekovú krabicu NZ
Bezpečná online platba

MSM sérum

Čo je MSM už asi viete. MSM (alebo metylsulfonylmetán alebo dimetylsulfón) je prírodná forma organickej zlúčeniny síry, ktorá sa nachádza vo všetkých živých organizmoch. Je to najčistejšia a biologicky najviac dostupná forma síry, jedného zo základných minerálov, ktoré sú kľúčové pre život a regeneráciu buniek.

MSM sa tradične používa ako doplnok stravy pre podporu zdravých kĺbov a chrupaviek, pre ich maximálnu flexibilitu a  pohyblivosť. Molekula MSM ľahko prestupuje do pokožky, čo sa často využíva pri kozmetických produktoch a jej lokálne používanie prináša pre pokožku významné benefity. Zvyšuje priepustnosť bunkových stien pokožky, čo umožňuje vstup živín a ľahší výstup odpadových látok. Nové kožné bunky sú zdravšie a reprodukujú opäť zdravšie bunky, čím sa zlepšuje stav pokožky a výrazne sa znižuje výskyt jemných línií a vrások. 

MSM podporuje tvorbu prirodzeného kolagénu, zvýšenie elasticity a zjemnenie pleti. Tiež obmedzuje androgénne hormóny a napomáha uvoľneniu nečistôt z buniek (čím sa znižuje tvorba tzv. čiernych bodiek, cýst a mílií). V niektorých prípadoch dokonca pomáha eliminovať jazvy po akné, tým, že podporuje už spomenutú syntézu kolagénu. MSM je vysoko účinný pri liečbe i ďalších stavov, vrátane ekzémov a psoriázy, ako aj citlivej a problematickej pokožky.

Výborne upokojuje a znižuje začervenanie pokožky (čo je prínos pre ľudí trpiacich rosaceou).  Zlepšuje jej stav, pôsobí protizápalovo, zmierňuje svrbenie, hydratuje suchú pokožku a zlepšuje hojenie rán od povrchových poranení a popálenín. Pomáha udržiavať pokožku zdravú a chráni ju pred predčasným starnutím a poškodením.  

Kolagén je hlavný štrukturálny proteín, ktorý vlastne udržiava pokožku “pohromade”, pričom vlákna typu I. a III. tvoria tzv. Sieťku, ktorá je do značnej miery zodpovedná za mechanické vlastnosti pokožky. Keďže produkcia kolagénu typu I. a III. v koži má tendenciu klesať (približne od 35. roku), MSM môže výrazne pomôcť zlepšiť stav pokožky.

Benefity používania séra MSM:

  • poskytuje ochranu kolagénu pred enzýmami degradujúcimi kolagén 
  • je klinicky dokázané, že redukuje jemné linky a vrásky zvýšením produkcie kolagénu a elastínu 
  • zvyšuje prirodzenú produkciu glutatiónu, kľúčového bunkového antioxidantu v tele, na posilnenie imunitného systému a zníženie pigmentácie a poškodenia buniek 
  • pôsobí ako protizápalové činidlo znížením produkcie cytokínov  
  • poskytuje látky potrebné pre tvorbu nových buniek a opravu poškodených 
  • má veľký vplyv na zachovanie pružnosti a priepustnosti membrán kožných buniek, podporuje efektívnu výmenu živín a odpadových látok, aby sa pokožka udržala čistá 
  • MSM je potrebný nielen na detoxikáciu tela, ale aj pokožky – reťazce aminokyselín sú zvyčajne navzájom spojené flexibilnými sírovými mostíkmi 

Odporúčané použitie: Na vyčistenú a tonizovanú pleť naneste pár kvapiek pleťového séra a vmasírujte do pokožky – oblasť tváre, krku a dekoltu. Po vstrebaní naneste váš obľúbený pleťový krém. 

Balenie: 30 ml 

Zloženie:

Aqua, Dimethyl Sulfone (MSM), Pentylene Glycol, Glycerin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Polyglyceryl-4 Caprate, Sphingomonas Ferment Extract, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene, Citric Acid 

Ponúkame vám vysvetlenie k zloženiu (na základe žiadostí našich klientiek): 

Pentylene glycol

Pentylene glycol je látka, ktorá môže byť prírodného alebo syntetického pôvodu. V certifikovanej prírodnej kozmetike sa môže používať jedine prírodného pôvodu (aj v našom sére MSM). Vo všeobecne sú glykoly látky bez vône a bez zápachu. Tie, ktoré sú akceptované na použitie v prírodných a organických produktoch (sú certifikované napr. Ecocert), sú zaradené do kategórie “prírodných derivátov”, pretože nie sú priamo z rastlín extrahované, ale získavajú sa reakciou rastlinného glycerínu s hydroxidom sodným ( to je látka, ktorá sa používa napríklad na výrobu mydla z rastlinných olejov). Prírodný pentylén glykol sa vyrába z obnoviteľných rastlinných zdrojov, ktoré vznikajú ako vedľajšie produkty pri výrobe potravín, napríklad z kukuričného škrobu alebo zo suchých vlákien cukrovej trstiny, ktoré ostanú po extrakcii. Najčastejšie sa pentylene glycol v kozmetike používa ako rozpúšťadlo pre ďalšie aktívne látky (v našom prípade MSM) a sám o sebe má na pokožku hydratačné účinky. 

Sodium Levulitane

Sodium Levulitane (soľ prírodnej kyseliny levulovej) je prísada, ktorá zlepšuje vzhľad suchej alebo poškodenej pokožky, znižuje tzv. lúpanie koži a obnovuje pružnosť. Označuje sa i za akýsi pleťový kondicionér, pretože zlepšuje alebo udržuje pokožku v dobrom stave. Je to i antimikrobiálna konzervačná prísada – likviduje, zabraňuje alebo obmedzuje rast alebo množenie mikroorganizmov. Je to sodná soľ kyseliny levulovej (levulinic acid) často získaná z kukurice. Udržuje zároveň prirodzené pH pokožky. 

Sodium Anisate

Sodium Anisate je sodná soľ kyseliny anýzovej, ktorá je odvodená z fenyklu alebo bazalky. Anisate je kvôli tomu, že má jemnú anýzovú vôňu, ale z anýzu nemusí pochádzať. Má niekoľko výhod – pôsobí proti mikrobiálnemu množeniu, zabraňuje vzniku choroboplodných zárodkov, preto je obľúbená a častá prísada v prírodnej kozmetike. Používa sa ako vonná látka a zároveň konzervant. Jej ďalšou výhodou v kozmetike je udržiavanie vyrovnaného pH pokožky a ukľudnenie pleti, ktorá je náchylná k podráždeniu. Je vhodná najmä pri prejavoch akné, dokáže hĺbkovo čistiť pokožku, napomáha dobrému stavu vlasov (fenykel je bohatý na vitamíny A a C, ktoré prospievajú vlasovej pokožke). Kyselina anýzová má tiež schopnosť zmierňovať celulitídu. Pre svoje sťahujúce účinky je často využívaná v anti-age produktoch. Doterajšie výskumy v kozmetických laboratóriách preukazujú ako nedráždivú a bezpečnú látku pre organizmus, a preto sa požíva v prírodnej kozmetike. Nespôsobuje hromadenie toxínov v tele (naopak je z tela vyplavuje) a ani nijako nepoškodzuje pokožku. 

Polyglyceryl-4 Caprate

Polyglyceryl-4 Caprate je zlúčenina kyseliny kaprinovej a polyglycerínu-4. Je to povrchovo aktívna látka, ktorá má podobu viskóznej kvapaliny žltej farby. Táto látka zvyčajne plní funkciu emulgačného činidla a rozpúšťadla – zmenšuje povrchové napätie a umožňuje miešanie látok, ktoré sú za normálnych okolností nemiešateľné (napr. olej a voda). Ďalej pôsobí ako zmäkčovadlo. Kožu čistí a udržiava hydratovanú. Pokožku nedráždi a nemá žiadne známe vedľajšie účinky. 

Upozornenie: Skladujte  v suchu, najlepšie na tmavom a chladnom mieste, mimo dosahu malých detí. 

 

Pri nákupe nad 40€ je doprava zdarma

Časovo obmedzená akcia: Pri nákupe akýchkoľvek 4 produktov Vám pribalíme darček zdarma.
V prípade náhleho vypredania darčeku si vyhradzujeme právo zaslať ako darček iný produkt.
 

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “MSM sérum”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

MSM serum plet Nakupujzdravo
MSM sérum
8.49 s DPH Pridať do košíka